Veelgestelde vragen over taxatie

Voor een taxatie in de regio Veenendaal, Ede, Wageningen, Rhenen en de omliggende plaatsen binnen een straal van 20 kilometer, ben je bij Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars Veenendaal aan het juiste adres. Er zijn diverse redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een taxatie door deze vastgoedspecialisten. Een lokale makelaar heeft uitgebreide kennis van de markt, bouwvoorschriften, en andere belangrijke aspecten. Heb je interesse? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. Je kunt ons telefonisch bereiken op 0318 – 524 123, via whatsapp op 06 – 812 66 703 of stuur een mailtje naar info@janssenvandijk.nl voor een onafhankelijk taxatierapport. Of bekijk onze taxatiepakketten.

Wat is een taxatie?

Een taxatie betreft de professionele schatting van de waarde van een onroerend goed door een gekwalificeerde taxateur, die vervolgens een taxatierapport opstelt. Dit rapport bevat een gedetailleerde waardebepaling van het object, onderbouwd met relevante informatie.

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Voor een taxatie bezoekt de taxateur het object persoonlijk om een grondige inspectie uit te voeren. Tijdens dit bezoek verzamelt de taxateur essentiële informatie, waaronder notities en foto’s, die nodig zijn voor het samenstellen van het taxatierapport. Na het bezoek worden deze gegevens zorgvuldig geanalyseerd en verwerkt in het uiteindelijke rapport.

Wanneer kan ik mijn taxatierapport verwachten?

Ons doel is om het taxatierapport binnen drie werkdagen na de inspectie van het object te leveren.

Wie voert de taxatie uit?

Een gecertificeerde Register Taxateur van Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars Veenendaal, die officieel geregistreerd staat bij het Nederland Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), verzorgt de taxatie.

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een document dat door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is gecontroleerd en goedgekeurd, waarbij is vastgesteld dat het voldoet aan de strikte normen en richtlijnen van het NRVT. Dit type rapport wordt door alle financiële instellingen erkend.

Wanneer heb ik een gevalideerd taxatierapport nodig?

De noodzaak van een gevalideerd taxatierapport hangt af van de voorwaarden van uw financieringsaanvraag. Voor de meeste hypotheekaanvragen is een dergelijk rapport vereist.

Hoe lang is een gevalideerd taxatierapport geldig?

Een gevalideerd taxatierapport heeft een geldigheidsduur van zes maanden. Na deze periode is het rapport niet langer bruikbaar voor officiële doeleinden.

Wanneer heb ik een taxatierapport met een waarde na verbouwing nodig?

Als u een hypotheekaanvraag indient die een bouwdepot omvat, vereist de financier dat het taxatierapport een geschatte waarde na verbouwing bevat. Dit toont aan dat de geplande verbouwingen een toegevoegde waarde hebben voor het onroerend goed. De taxateur zal zowel de huidige waarde als de verwachte waarde na de verbouwing in het rapport vermelden en onderbouwen.

Zijn de kosten voor een taxatie (fiscaal) aftrekbaar?

Ja, de kosten voor een taxatie die wordt uitgevoerd voor het verkrijgen van een hypotheek, zoals voor de aankoop van een woning of de financiering van een verbouwing, zijn fiscaal aftrekbaar. Deze kosten moeten wel in hetzelfde belastingjaar als de aangifte inkomstenbelasting worden opgevoerd.