Stap voor stap verkopen

Het verkopen van een huis is een flinke klus waarbij veel aspecten komen kijken. Door te kiezen voor een Garantiemakelaar, kies je voor een extra stukje zekerheid. Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars begeleidt je bij het gehele verkooptraject. Van presentatie tot afhandeling.

Fase 1: Voorbereiding & onderzoek

Kies je voor een Garantiemakelaar, dan worden allereerst jouw wensen in kaart gebracht. Vervolgens worden er duidelijke afspraken gemaakt en wordt het verkooptraject stap voor stap uitgelegd. Zo weet je wat wij voor je gaan doen. Naast transparante informatie kun je rekenen op persoonlijke begeleiding: je hebt altijd een aanspreekpunt en kunt altijd vragen stellen. Jouw woning wordt uitvoerig geïnventariseerd in deze fase. Hierbij worden -indien noodzakelijk- o.a. een kadastraal- en bodemonderzoek en een bouwkundige keuring uitgevoerd. Zo kom je, net als de koper van jòuw woning, niet voor onaangename verrassingen te staan. De uitspraak “een goede voorbereiding is het halve werk” geldt zeker voor onze werkwijze: verwachtingen bespreken, heldere afspraken maken en een optimale inventarisatie maken van de woning.

Fase 2: Presentatie & prijs

Voordat jouw woning aan de markt gepresenteerd wordt, adviseert jouw Garantiemakelaar je graag over de beste verkoopstrategie. De strategie wordt bepaald aan de hand van de vastgestelde vraagprijs van jouw huis. Een goede en opvallende presentatie van jouw huis kan hierbij niet ontbreken. Je krijgt standaard een professioneel presentatiepakket aangeboden. Hierdoor kun je jouw woning optimaal presenteren en de juiste kopers aantrekken. Ook op internet presenteren we je woning optimaal; op onze website, onze social media kanalen en op de bekende woningportals zoals bijvoorbeeld Funda.

Fase 3: Bezichtigen & onderhandelen

Jouw Garantiemakelaar richt zich op het aantrekken van serieuze kopers en maakt bezichtigingsafspraken met hen. Bij een bezichtiging is een eerste indruk snel gevormd. Om een goede indruk te kunnen maken, krijg je nuttige tips van jouw Garantiemakelaar om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te tonen. Dankzij een gedegen vooronderzoek is precies duidelijk wat jouw huis waard is. Door een realistische kijk op de vraagprijs en een rationele benadering op de onderhandelingen weet jouw Garantiemakelaar het beste uit de onderhandelingen te halen. Vanzelfsprekend word je tijdens de onderhandelingsgesprekken op de hoogte gehouden.

Fase 4: Overdracht na de verkoop

Als jouw woning is verkocht, zorgen wij voor een correcte en vlotte afhandeling zodat de oplevering, overdracht en juridische afhandeling optimaal verlopen. Een Garantiemakelaar is pas tevreden over de verkoop als jij ook tevreden bent. Daarom staat jouw Garantiemakelaar ook na de verkoop van jouw woning voor je klaar.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Wil je meer informatie over het verkopen van je huis via Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars of wil je een vrijblijvend verkoopadvies? Neem contact met ons op.