Toch kopen in een krappe woningmarkt?

Je overweegt te willen verhuizen en een nieuwe woning te kopen? Maar waar begin je? De Nederlandse woningmarkt is er een die veel beweegt. Waar moet je als huizenkoper dan beginnen? Wel of niet kopen? Eerst kopen, dan verkopen? Of juist andersom?

De cijfers spreken

Als we kijken naar de cijfers van de NVM over het afgelopen kwartaal zien we dat er steeds meer krapte komt op de woningmarkt. Er is steeds minder keuze voor woningzoekers. Ook wordt er steeds vaker boven de vraagprijs geboden

In het afgelopen kwartaal hadden kopers gemiddeld slechts 2,1 geschikte opties om uit te kiezen, terwijl dat een kwartaal eerder nog 2,6 opties waren. Om een evenwichtige woningmarkt te hebben, zouden kopers idealiter kunnen kiezen uit vijf tot tien verschillende huizen.

Wat betekent dit voor jou? Concreet betekent dat je goed moet weten wat je kunt spenderen aan een nieuwe woning. Ook betekent dat het vinden van een nieuwe woning wat langer kan duren dan gehoopt.

Verkopen onder voorbehoud van kopen?

Bij Garantiemakelaars hebben we daarom het ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket. Met dit pakket zetten we jouw eigen woning al helemaal verkoopklaar, maar starten we de verkoop pas als je jouw nieuwe droomwoning hebt gevonden. Het voordeel?

  • Alle tijd voor het vinden van jouw droomwoning;
  • Rustige voorbereiding zonder stress;
  • Vooraf kunnen wij al actief opzoek naar mogelijke kopers;
  • Prachtige woningfoto’s gemaakt op een zonnige dag;
  • Snellere overdacht en verhuizing naar je nieuwe woning;
  • Geld besparen door snel te schakelen zodra je een nieuwe woning hebt gekocht;
  • Direct starten met verkoop en profiteren van de hoge prijzen in de woningmarkt.

Meer over ons ‘verkopen onder voorbehoud van kopen’ pakket lees je hier. Wil je meer informatie hoe we jou kunnen helpen middels dit pakket? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!